Cégér

A cégér

A legjobb üzletnek is kell a cégér. Legyen bármilyen ismert is vállalkozása, vagy vendéglátó helyisége, ügyfelei hálásak lesznek, ha könnyebben megtalálják Önt. A hagyományon túl, ma már elengedhetetlen a nagyvárosi utcákban a tömeg és a nyüzsgés felett felszerelt cégér. A cégéren elhelyezett logó, vagy signage elegáns megjelenésével már távolról felhívja a figyelmet vállalkozására.

Cégér típusok

További cégér típusok és cégjelzés szolgáltatások a BePro portfóliójából

Reklámcégérek és cégérreklámok, bolt cégér, üzlet cégér, homlokzati cégér, reklámtábla cégér, céges reklámtábla cégtábla készítése. Egy oldalas, falsíkú valamint két oldalas falra merőleges cégérek háromdimenziós (3D) tervezése, gyártása és helyszíni szerelése.

Cégér Costa CoffeeCégér NYX  Cégér Brevis

 Cégér Starbucks Cégér VG Cégér Budapest Cégér Heavy Tools

Cégérek készítése, gyártása és szerkezete

Napjainkban a klasszikus, hagyományos cégérek gyártása egyre ritkább. Ezzel szemben, a megnövekedett nyitvatartási idővel dolgozó, vendéglátó vagy üzlethelyiségek esetében előtérbe kerülnek, a világító belső szerkezettel készülő cégjelzések, amelyek az esti órákban is kiváló láthatóságot biztosítanak. Ezen cégérek formavilágukban, szerkezetükben és gyártástechnológiájukban is nagymértékben hasonlítanak a világítódobozokéhoz. A belső fényforrás szinte minden esetben LED, ami takarékos, hatékony megoldást nyújt a jelkép láttatásához.
Mivel a cégérek jellemzően a homlokzatokon kerülnek elhelyezésre – kivéve az áruházi cégéreket – ezért szerkezük minden eleme időjárás álló. Villanyszerelő kollégáink gondoskodnak a megfelelő IP védelemmel ellátott elektromos bekötésekről, a keretszerkezetek pedig minden esetben rozsdamentes, UV álló anyagokból készülnek. A fém felületek színterezéssel kerülnek színezésre, végső árnyalataikat pedig RAL színskálából választhatóak ki.

Első lépések a cégér tervezésnél

Mindenek előtt fontos elgondolkodni azon, hogy vállalkozásának klasszikus, modern vagy teljesen egyedi kivitelezésű cégjelzés volna a legmegfelelőbb. A döntésben érdemes mérlegelni a vállalkozás arculati elemeit és a környék adottságait is, ahova a cégért kívánja elhelyezni. Amennyiben ezekben a kérdésekben bizonytalan, szakértő kollégáink és dizájnereink szívesen segítenek kijelölni a megfelelő utat.
Egy másik fontos szempont az épített környezet figyelembevétele. Érdemes megvizsgálni a környéket és a reklámfelirat vagy cégér kihelyezésére vonatkozó helyi előírásokat. Ez különösen régi városnegyedekben, vagy műemlékvédelem alatt álló házak esetében lehet fontos. Ezekben a városrészekben az is előfordulhat, hogy akár a cégérek anyagát, vagy formáját is bizonyos szabályok kötik. Erre vonatkozó információkat a helyi önkormányzatok építési szabályzatában és az OTÉK gyűjteményben találhat.
Ugyanakkor szigorú szabályozások vagy bonyolult elképzelések esetén sem kell lemondania a cégjelzés készítéséről. Kreatív csapatunk megtalálja a legjobb megoldást.

A cégér ára vagy a cégér minősége a fontosabb?

Egy USA-ban cégjelzésekről és cégjelzésekről készített kutatás szerint egyre növekvő szerepe van a vásárlói döntésekben a cégéreknek.
Amíg 2011 ben a “A Cégér cégjelzés minősége miatt korábban ismeretlen boltba is betértem” kérdésre a megkérdezettek 29% százaléka igennel válaszolt 2012-re már  35,8% válaszolt igennel ugyanerre a kérdésre.
A “Az áruk minőségére is asszociáltam a cégér minősége, vonzósága alapján”  kérdésre 2011 ben 34.5%, 2012 ben 41.5% válaszolt igennel. A cégér ára mellett sokkal érdemesebb, a cégjelzés minőségére fókuszálni, hiszen nem csak új vevőket, hanem magasabb jövedelmezőséget is eredményezhet egy jól megtervezett és jó minőségben kivitelezett cégér.
A kutatásból kiderül továbbá, hogy a jó cégérnek az új ügyfél forgalom és minőség érzetén felül fontos szerepe van az első benyomás kialakításban és a márka személyes üzeneteinek átadásában.

A cégér mérete

A fent említett Cincinnati Egyetem által publikált cégjelzésekre és cégérekre vonatkozó kutatás a cégér méretére vonatkozóan is fontos észrevételeket tartalmaz.
A megkérdezettek 81.5%-a úgy gondolja, hogy a túl kicsi cégér vagy nem jól olvasható reklámfelirat frusztráló, zavaró. 90.9% százalék egyetért azzal, hogy “a cégér reklám feliratnak akkorának kell lennie, hogy észrevehetőnek, jól olvashatónak kell lennie a mellette motoros járművel elhaladónak is” .

Cégtábla a gyártótól

Szakértő csapat, kiváló referenciák, teljeskörű szolgáltatás, az ország teljes területén.

Áruházi cégérek

Ma már jellemző, hogy a nagyáruházakban ugyanúgy szükséges, sőt előírás a cégér kihelyezése. A bevásárló központok ma már szinte városok a városban, így akár csak az utcákon, a folyosókon való tájékozódást is kiválóan segítik a cégjelzések. Ezekben az esetekben jellemző, hogy mind méretben mind stílusban meghatározott a cégér megjelenésének formája. Mivel a Bepro komoly rutinnal rendelkezik az áruházi cégérek és más hirdetési felületek gyártásában, kérje kollégáink segítségét bátran.

allee világító doboz cégér nyx bepro


Cégér összefoglaló táblázat

NévCégér anyagaCégér világításaCégér Oldalszám
Kétoldalas, négyzetes vagy kör kivitelű cégér sík plexi előlappalPlexivilágító cégér2 oldalú cégér
Cégér vákuumformázott plexi előlappalPlexivilágító cégér2 oldalú cégér
Cégér síkban intarziázott előlappalalumínium+plexivilágító cégér1 oldalú vagy 2 oldalú
Kétoldalas cégér plasztikus intarziázott felirattalvilágító cégér
2 oldalú cégér
Egyedi kivitelű cégérekegyediegyedi cégér1 vagy 2 oldalú cégér

Gyakran ismételt kérdések a cégérekről

Kinek és miért fontos egy jó cégér?

A városi utcák látképének, már a középkor óta elengedhetetlen elemei a cégérek. Ebben a nyüzsgő környezetben főleg az üzletek és a vendéglátó helyiségek számára fontos, hogy vállalkozásuk megfelelő megjelenést kapjon. A homlokzatra merőlegesen felszerelt cégérek kiválóak erre a célra, hiszen egy-egy utcába benézve a leg szokatlanabb szögekből is látszik.

Miben különböznek a cégér típusok?

Az egyes cégérek jellemzően formájukban, illetve előlapjuk anyagában és annak megmunkálásában különböznek egymástól. Befoglaló alakzatuk lehet kör, ellipszis, négyszög, de akár alakos forma is. Felületük készülhet intarziázott alumíniumból, vagy plexiből. Míg megvilágításuk történhet teljes felületen, vagy csak a betűk, feliratok területén.

Van-e maximális mérete a cégérnek?

A gyártástechnológiából adódóan a cégéreknek nincs maximális keret mérete, és a rajtuk elhelyezett betűket, logókat feliratokat is el tudjuk készíteni szinte bármekkora méretben. Ugyanakkor üzletdekoráció és esztétikai szempontból javasoljuk, hogy a cégér mérete ne haladja meg a 60 x 100 cm-es maximum befoglaló méretet.

Milyen grafika kerülhet a cégérre?

A cégérre kerülő grafika, vagy betűk készülhetnek betűvágással és nyomtatás által is. Az előbbi esetében a betű matricák egy-egy színű anyagból kerülnek kivágásra. Ezáltal létrehozhatunk egy színű reklám feliratokat vagy egymás, átmenet nélküli színes felületet. Nyomtatás esetében gyakorlatilag fotó minőségű grafikák is kerülhetnek a cégérre.

Ki szolgáltatja a konzolos tartószerkezetet a cégérhez?

A BePro csapata a teljes gyártási folyamatot kézben tartja így a cégérekhez a rögzítő konzolokat is mi készítjük, illetve a felszerelést is kollégáink végzik.

Hogyan szabályozható a cégér világítása?

A cégérek világításának be és kikapcsolása igény esetén szabályozható üzlethelyiségünkből manuálisan, vagy automatikusan fényérzékelő segítségével, vagy ezek kombinációjával. A megfelelő világítás különösen rossz fényviszonyok alkalmával fontos, a betűk kellő láthatósának érdekében. Az automata fényérzékelő nem csak a nappalok és éjszakák, hanem az időjárási viszonyok alakította változásokat is figyelembe veszi.

 

Kérjen cégér ajánlatot.