Szignalizáció

Wayfinding

A nagyobb méretű létesítményekben, helyeken könnyű eltévedni vagy megszakítani a tájékozódást, és a wayfinding megoldást kínál erre a problémára.

A jól tervezett és megfelelően elhelyezett jelzések, táblák és irányítórendszerek egyszerűvé teszik a navigációt és minimalizálják a zavarodottságot és a frusztrációt.

Kérjen ajánlatot!

„A jó wayfinding célja, hogy emelje az élményt azáltal, hogy segíti egy létesítményen belül való tájékozódást és navigációt az oda érkezők számára. – eltévedni kiábrándító érzés…”

Milyen termékek készülnek wayfinding során?

A wayfinding szinte minden típusú terméket tartalmazhat, legyen az dobozbetű, világító tábla, totem, helyiségjelzők, fal dekorációk stb…, amelyeket a látogatók tájékoztatására és irányítására használnak.

Szövegek, nyilak, szimbólumok

Jelzőtáblák

Ez a leggyakrabban használt szignalizációs elem. A jelzőtáblák tartalmazhatnak szöveget, nyilakat, szimbólumokat vagy képeket, amelyek segítenek az embereknek megtalálni a kívánt célpontot vagy irányt. Példák lehetnek a távolságmérő táblák, a helyszínjelző táblák vagy a szolgáltatásokat jelző táblák.

Iránymutató nyilak a falon

Földjelek & nyilak

Ez a fizikai jelölési rendszer segít az embereknek navigálni egy adott területen vagy épületen belül. Ezek a jelzések lehetnek a padlón, a falon vagy más felületeken elhelyezett nyilak, amelyek irányítást adnak a látogatóknak. Például sárga vonalak a járdán, amelyek az útvonalat jelzik, vagy nyilak a falon, amelyek megmutatják a kijáratot vagy a fontos helyeket.

Kijelzővel szerelt totem

Digitális kijelzők

Ezek a modern szignalizációs eszközök lehetővé teszik az információk dinamikus és valós idejű megjelenítését. Digitális kijelzőkön például térképek, útvonalak, menetrendek vagy fontos üzenetek jelenhetnek meg. Ezek lehetnek monitorok, LED-kijelzők vagy projektorok.

Dobozbetűk, világító táblák

Világító rendszerek

A mai LED világításokkal szerelt iránymutatók kis költséggel, látványos módon adnak nekünk iránymutatást egy létesítményen belül és kívül. A világítás hasznos lehet még a sötét vagy rosszul megvilágított területeken. Például vészhelyzet esetén az irányítók vagy kijáratok világító táblákkal vagy különféle színekkel és fényekkel lehetnek ellátva, hogy kiemelkedjenek.

Ezek csak néhány példa a wayfinding termékek közül, amelyeket egy létesítményben vagy területen használnak. A pontos termékek és elemek kiválasztása a létesítmény méretétől, céljaitól és a látogatók igényeitől függ. A szakemberek tervezik és implementálják ezeket az eszközöket, hogy biztosítsák a hatékony és egyértelmű tájékozódást a látogatók számára.

A wayfinding létrehozásának menete

  • Kutatás és elemzés: A tervezési folyamat kezdetén a szakemberek megismerik a létesítményt, annak méretét, elrendezését, célközönségét és céljait. Ezt követően a látogatói útvonalakat és a potenciális navigációs kihívásokat vizsgálják.
  • Tervezési stratégia kidolgozása: A tervezési stratégia célja, hogy meghatározza a szignalizáció alapelveit és céljait. Meghatározásra kerülnek a fontos célok, például könnyű tájékozódás, biztonság, információellátás és esztétikai megjelenés.
  • Jelzések és táblák tervezése: A szakemberek tervezik a különböző jelzéseket, táblákat és irányítórendszereket. Fontos figyelembe venni a szövegek, nyilak, szimbólumok és a színhasználat egyértelműségét és könnyű értelmezhetőségét.
  • Szignalizációs rendszer implementálása: Az elkészült tervek alapján a szakemberek létrehozzák a szükséges jelzéseket és táblákat. Ez magában foglalhatja a nyomtatott anyagokat, digitális kijelzőket, irányítórendszer szoftvereket és más eszközöket.
  • Telepítés és felülvizsgálat: A kész szignalizációs elemeket elhelyezik a megfelelő helyeken a létesítményben vagy területen. A telepítést általában szakemberek végzik, akik figyelnek a megfelelő magasságokra, láthatóságra és a könnyű észlelhetőségre. Az installáció után a szakemberek átvizsgálják a rendszert, hogy megbizonyosodjanak a hatékonyságáról és az esetleges további finomításokról.

Wayfinding a Bepro-nál

A Bepro Signfactory egy olyan szervezet, amely a wayfinding termékek gyártásának és telepítésének teljes folyamatát lefedi, az anyagok berendelésétől az utolsó simításokig. A szakértő csapatuk gyárt és telepít jelzőtáblákat, digitális kijelzőket és más teljes wayfinding rendszereket, hogy segítse a látogatókat a könnyű és hatékony navigációban.

Professzionális szolgáltatásaink révén biztosítjuk a magas minőséget és a személyre szabott megoldásokat az ügyfelek számára!

Kérj ajánlatot!

24 órán belül válaszolunk!