A legjobb üzletnek is kell a cégér.

Cégér

Legyen bármilyen ismert is vállalkozása, vagy vendéglátó helyisége, ügyfelei hálásak lesznek, ha könnyebben megtalálják Önt. A hagyományon túl, ma már elengedhetetlen a nagyvárosi utcákban a tömeg és a nyüzsgés felett felszerelt cégér.

A cégéren elhelyezett logó, vagy signage elegáns megjelenésével már távolról felhívja a figyelmet vállalkozására.

Kérjen ajánlatot!

Cégér típusok

Kétoldalas, négyzetes vagy kör kivitel

Plexi előlapos

Ez az elülső és hátulsó oldalán grafikázott, és világító cégér, kialakításában hasonlít a dobozbetűkhöz. Az alumínium keret, mindkét oldalon egy-egy plexi lapot fog közre, ennek köszönhetően a dobozforma mindkét felén megvilágítást kapnak a reklám feliratok vagy reklámgrafikák. A cégér befoglalója jellemzően kör, négyzet, vagy ellipszis, de választható alakos forma is. Felfüggesztése jellemzően oldal irányból történik, átmérő nagysága általában 60 cm és 100 cm között változik.

Kétoldalas cégér síkban intartziázott előlappal

Intarzia

A cégér doboz szerkezetébe vágott minták, reklám feliratok, vagy betűk elegánsan jelennek meg a felület síkja alatt egy kicsivel besüllyedve. Az intarziázott alumínium felület alatt közvetlenül, egy plexi lap kerül elhelyezésre, amely hátulról kap megvilágítást, ezzel kiemelve akár az egyes betűket. Az ilyen módon elkészített cégérek lehetnek egy vagy két oldalasak is.

Kétoldalas cégér plasztikus intartziázott felirattal

Tér intarzia

A hagyományosan intarzázott cégérrel ellentétben, ebben az esetben, a kivágott rész mögé nem egy síklap kerül elhelyezésre. A betűk vagy a logó formája, a kivágást kitöltve, térbe extrudálódik a sík, doboz szerkezetből. A reklám felirat így a kitüremkedő részeken minden oldalán világít.

Egyedi kivitel

Egyedi

A hagyományos formákon és szerkezeteken túl, akár csak a dobozbetűk, 3D feliratok, vagy a dekorációs, felületek esetében, cégérekből is készítünk egyedi igényeket maximálisan kielégítő variációkat. Kollégáink a rendhagyó megoldások tervezésében és megvalósításában is állnak rendelkezésére. Mondja el nekünk mit és hogyan szeretne kommunikálni ügyfeleinek, mi pedig vizuálisan megfogalmazzuk, és formába öntjük üzenetét.

Vákuumformázott plexi előlap

Búrás

A kör befoglalóval rendelkező cégér előlapját jellemzően lencse alakúra formázzuk. Ezzel intenzíven térbe emelkednek ki a rajta elhelyezett reklám feliratok. Ezt a megoldás jellemzően trafikoknál figyelhető meg. Ahogy ezek esetében is, ennél a típusnál megoldható, hogy a cégjelzés kétoldalú legyen, vagyis mindkét oldalról domború, világító felületet mutasson. A lencse alatt elhelyezett grafika nyomtatás vagy matrica által is készülhet.

Cégérek készítése, gyártása

Napjainkban a klasszikus, hagyományos cégérek gyártása egyre ritkább. Ezzel szemben, a megnövekedett nyitvatartási idővel dolgozó, vendéglátó vagy üzlethelyiségek esetében előtérbe kerülnek, a világító belső szerkezettel készülő cégjelzések, amelyek az esti órákban is kiváló láthatóságot biztosítanak. Ezen cégérek formavilágukban, szerkezetükben és gyártástechnológiájukban is nagymértékben hasonlítanak a világítódobozokéhoz. A belső fényforrás szinte minden esetben LED, ami takarékos, hatékony megoldást nyújt a jelkép láttatásához.

Mivel a cégérek jellemzően a homlokzatokon kerülnek elhelyezésre – kivéve az áruházi cégéreket – ezért szerkezük minden eleme időjárás álló. Villanyszerelő kollégáink gondoskodnak a megfelelő IP védelemmel ellátott elektromos bekötésekről, a keretszerkezetek pedig minden esetben rozsdamentes, UV álló anyagokból készülnek. A fém felületek színterezéssel kerülnek színezésre, végső árnyalataikat pedig RAL színskálából választhatóak ki.

Első lépések a cégér tervezésnél

Mindenek előtt fontos elgondolkodni azon, hogy vállalkozásának klasszikus, modern vagy teljesen egyedi kivitelezésű cégjelzés volna a legmegfelelőbb. A döntésben érdemes mérlegelni a vállalkozás arculati elemeit és a környék adottságait is, ahova a cégért kívánja elhelyezni. Amennyiben ezekben a kérdésekben bizonytalan, szakértő kollégáink és dizájnereink szívesen segítenek kijelölni a megfelelő utat.

Egy másik fontos szempont az épített környezet figyelembevétele. Érdemes megvizsgálni a környéket és a reklámfelirat vagy cégér kihelyezésére vonatkozó helyi előírásokat. Ez különösen régi városnegyedekben, vagy műemlékvédelem alatt álló házak esetében lehet fontos. Ezekben a városrészekben az is előfordulhat, hogy akár a cégérek anyagát, vagy formáját is bizonyos szabályok kötik. Erre vonatkozó információkat a helyi önkormányzatok építési szabályzatában és az OTÉK gyűjteményben találhat.

Ugyanakkor szigorú szabályozások vagy bonyolult elképzelések esetén sem kell lemondania a cégjelzés készítéséről. Kreatív csapatunk megtalálja a legjobb megoldást.

Kérj ajánlatot!

24 órán belül válaszolunk!

Kinek és miért fontos egy jó cégér?

A városi utcák látképének, már a középkor óta elengedhetetlen elemei a cégérek. Ebben a nyüzsgő környezetben főleg az üzletek és a vendéglátó helyiségek számára fontos, hogy vállalkozásuk megfelelő megjelenést kapjon. A homlokzatra merőlegesen felszerelt cégérek kiválóak erre a célra, hiszen egy-egy utcába benézve a leg szokatlanabb szögekből is látszik.

Miben különböznek a cégér típusok?

Az egyes cégérek jellemzően formájukban, illetve előlapjuk anyagában és annak megmunkálásában különböznek egymástól. Befoglaló alakzatuk lehet kör, ellipszis, négyszög, de akár alakos forma is. Felületük készülhet intarziázott alumíniumból, vagy plexiből. Míg megvilágításuk történhet teljes felületen, vagy csak a betűk, feliratok területén.

Van-e maximális mérete a cégérnek?

A gyártástechnológiából adódóan a cégéreknek nincs maximális keret mérete, és a rajtuk elhelyezett betűket, logókat feliratokat is el tudjuk készíteni szinte bármekkora méretben. Ugyanakkor üzletdekoráció és esztétikai szempontból javasoljuk, hogy a cégér mérete ne haladja meg a 60 x 100 cm-es maximum befoglaló méretet.

Milyen grafika kerülhet a cégérre?

A cégérre kerülő grafika, vagy betűk készülhetnek betűvágással és nyomtatás által is. Az előbbi esetében a betű matricák egy-egy színű anyagból kerülnek kivágásra. Ezáltal létrehozhatunk egy színű reklám feliratokat vagy egymás, átmenet nélküli színes felületet. Nyomtatás esetében gyakorlatilag fotó minőségű grafikák is kerülhetnek a cégérre.

Ki szolgáltatja a konzolos tartószerkezetet a cégérhez?

A BePro csapata a teljes gyártási folyamatot kézben tartja így a cégérekhez a rögzítő konzolokat is mi készítjük, illetve a felszerelést is kollégáink végzik.

Hogyan szabályozható a cégér világítása?

A cégérek világításának be és kikapcsolása igény esetén szabályozható üzlethelyiségünkből manuálisan, vagy automatikusan fényérzékelő segítségével, vagy ezek kombinációjával. A megfelelő világítás különösen rossz fényviszonyok alkalmával fontos, a betűk kellő láthatósának érdekében. Az automata fényérzékelő nem csak a nappalok és éjszakák, hanem az időjárási viszonyok alakította változásokat is figyelembe veszi.